OXICODONA

Oxicodona este un medicament pentru durere, opioid numit uneori narcotic. Oxicodona este utilizată pentru a trata durerea moderată până la severă. Forma de oxicodonă cu eliberare prelungită este pentru tratamentul durerii non-stop și nu trebuie utilizată la nevoie pentru durere.

IN CAT TIMP ESTE OXYCODONA ELIMINATA DIN ORGANISM

O doză unică de OxyContin (Oxicodona) funcționează în corpul dumneavoastră timp de aproximativ 12 ore, dar medicamentul și produsele sale de descompunere pot fi detectabile pentru mult mai mult timp. Sânge: Până la 24 de ore, Urină: până la 4 zile, Saliva: Până la 48 de ore, Păr: Până la 90 de zile.

Cum sunt administrate aceste medicamente?

Utilizarea pe termen scurt a acestor medicamente este de obicei sigură și eficientă, dar utilizarea pe termen lung poate duce la toleranță, dependență și alte efecte adverse. Există diferite tipuri de benzodiazepine și au utilizări diferite. Acestea includ Sursă de încredere:

  • alprazolam (ANXIOLITICE(XNX))
  • clonazepam (Klonopin)
  • dlazepam (VaLlum)
  • lorazepam (Ativan)
  • midazolam (Versed)

Cum afectează aceste medicamente creierul?

Benzodiazepinele modifică activitatea neuronilor care declanșează reacții de stres și anxietate. A lua prea multă benzodiazepină poate fi periculoasă, iar amestecarea acesteia cu alcool sau alte substanțe poate fi fatală. Benzodiazepinele acționează prin îmbunătățirea efectului. Sursa de încredere a unui neurotransmițător cunoscut sub numele de acid gamma-aminobutiric sau GABA. 

Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice care comunică mesaje între celulele creierului. Aceste mesaje pot avea fie un efect stimulant, fie un efect calmant. GABA este un neurotransmițător care trimite mesaje calmante organismului.

OXICODONA

Teste ce identifica OXICODONA in organism

Efecte secundare

Nu trebuie să utilizați oxicodonă dacă aveți astm bronșic sau probleme de respirație severe sau un blocaj în stomac sau intestine.

UTILIZAREA NEPROITĂ A MEDICAMENTULUI OPIOIDE POATE PROVOCA DECEPȚIE, SUPRDOZARE SAU MOARTE. Păstrați medicamentul într-un loc unde alții nu pot ajunge la el.

Administrarea de oxicodonă în timpul sarcinii poate provoca simptome de sevraj care pun viața în pericol la nou-născut.

Reacții adverse fatale pot apărea dacă utilizați medicamente opioide cu alcool sau cu alte medicamente care provoacă somnolență sau încetinirea respirației.

Oxicodona vă poate încetini sau opri respirația. Acest lucru este mai probabil la pacienții vârstnici sau bolnavi, dar poate apărea la oricine ia acest medicament.

Înainte de a lua acest medicament

Nu trebuie să utilizați acest medicament dacă utilizați deja un medicament opioid similar și sunteți tolerant la acesta. Nu utilizați acest medicament dacă ați utilizat un inhibitor MAO în ultimele 14 zile, cum ar fi isocarboxazid, linezolid, fenelzină, rasagilină, selegilină sau tranilcipromină sau ați primit o injecție cu albastru de metilen. Majoritatea mărcilor de oxicodonă nu sunt aprobate pentru utilizare la persoanele sub 18 ani.

Dacă utilizați medicamente opioide în timp ce sunteți însărcinată, copilul dumneavoastră ar putea deveni dependent de medicament. Acest lucru poate provoca simptome de sevraj care pun viața în pericol la copil după naștere. Bebelușii născuți dependenți de opioide pot avea nevoie de tratament medical timp de câteva săptămâni. Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă înainte de a utiliza oxicodonă. Dacă rămâneți însărcinată în timp ce luați oxicodonă, nu întrerupeți brusc tratamentul fără a discuta cu medicul dumneavoastră. Este posibil să fie nevoie să reduceți treptat medicația.

Poate o persoană să facă o supradoză de la Oxicodona?

Solicitați asistență medicală de urgență sau sunați la linia Poison Help la 1-800-222-1222. O supradoză de oxicodonă poate fi fatală, în special la un copil sau o altă persoană care utilizează medicamentul fără prescripție medicală. Simptomele de supradozaj pot include somnolență severă, pupile precise, respirație lentă sau lipsă de respirație.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați naloxonă (un medicament pentru a inversa supradozajul cu opioide) și să o păstrați cu dumneavoastră în orice moment. O persoană care vă îngrijește vă poate administra naloxonă dacă vă opriți să respirați sau nu vă treziți. Îngrijitorul dumneavoastră trebuie să primească în continuare ajutor medical de urgență și poate fi necesar să vă efectueze RCP (resuscitare cardiopulmonară) în timp ce așteptați sosirea ajutorului.

Oricine poate cumpăra naloxonă de la o farmacie sau departamentul local de sănătate. Asigurați-vă că orice persoană care vă îngrijește știe unde păstrați naloxona și cum să o utilizați.

O supradoză de oxicodona poate duce la:

Obțineți asistență medicală de urgență dacă aveți semne de reacție alergică la oxicodonă: urticarie; respirație dificilă; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului. Medicamentele opioide, inclusiv oxicodona, vă pot încetini sau opri respirația și poate apărea moartea. O persoană care vă îngrijește ar trebui să vă administreze naloxonă și/sau să solicite asistență medicală de urgență dacă respirați lentă, cu pauze lungi, buze de culoare albastră sau dacă vă treziți greu. O supradoza poade duce la deces.

CAUTA

TESTUL

POTRIVIT

COCAINA

COC-300ng/mL

MDMA, ECSTASY, ADAM

MDMA-500ng/mL

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

OPIACEE – HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

FENCICLIDINA

MAGIC, ANGEL DUST, CRYSTAL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine

Cauta testul potrivit dupa drog

MARIJUANA

THC-50ng/mL

COCAINA

COC-300ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

MDMA / ECSTASY

MDMA-500ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

FENCICLIDINA

Magic, Angel Dust, Crystal

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine