KETAMINA

Denumiri comune sau străzi: Cat Tranquilizer, Cat , Jet K, Kit Kat, Purple, Special K, Special La Coke, Super Acid, Super K și Vitamina K.

Ketamina (nume de marcă: Ketalar) este un anestezic disociativ injectat (blochează percepția senzorială) care a fost disponibil pe bază de rețetă în S.U.A. din anii 1970 pentru uz uman și veterinar. Ketamina este disponibilă sub formă de lichid limpede sau sub formă de pulbere albă pentru injecție intravenoasă sau ca spray nazal.

IN CAT TIMP ESTE KETAMINA ELIMINATA DIN ORGANISM

Ketamina poate fi detectată în corpul dumneavoastră folosind o serie de teste: in saliva: 24 ore,  in urina: intre 14 si 30 de zile, in sange: 24 – 62 ore, sau in par: 4 luni

Pericole pentru sănătate și efecte secundare

Consumul de ketamina poate fi fatal la persoanele care sunt alcoolice sau intoxicate acut cu alcool. Există raportări de animale privind un risc crescut de toxicitate atunci când ketamina este combinată cu cofeină. Teoretic, acest lucru poate fi o îngrijorare pentru persoanele care au consumat băuturi energizante, adesea făcute în cluburile de noapte unde se poate abuza de ketamina.

Cum afectează aceste medicamente creierul?

Abuzul de doze mari poate duce, de asemenea, la halucinații vizuale puternice care sunt intensificate de stimulii mediului. Coma și inconștiența profundă pot apărea. Când se abuzează doze mai mari de ketamina sau în timpul apariției, se raportează că produce vise vii și o experiență halucinogenă „în afara corpului”, „gaură K” sau „aproape de moarte”, adesea raportată ca terifiantă (similar cu excursie proastă cu LSD).

Ketamina

Teste ce identifica Ketamina in organism

Efectepe termen scurt

Probleme cu atenția, învățarea și memoria; stări de vis, halucinații; sedare; confuzie; pierderea memoriei; creșterea tensiunii arteriale; inconştienţă; respirație încetinită periculos.

Efecte pe termen lung

Pe termen lung: ulcere și durere în vezică; probleme cu rinichii; dureri de stomac; depresie; memorie slabă.

Poate o persoană să facă o supradoză de la Ketamina?

Pentru cei care abuzează de ketamină prin insuflare („inhalare nazala”), reacțiile adverse pot fi mai puțin grave, dar totuși prezente. Frecvența cardiacă rapidă, hipertensiunea arterială, halucinațiile și tulburările de conștiență la prezentarea la serviciul de urgență pot fi efectele cele mai frecvente cu „fornitul”. Toleranța se poate dezvolta la efecte în timp, necesitând doze mai mari de medicament pentru a atinge același nivel de efect. Rapoartele sugerează că efectul disociativ poate, de asemenea, să dispară în timp. Efectul disociativ modifică percepția utilizatorilor asupra luminii și sunetului și produce sentimente de detașare de sine și de împrejurimi. Sevrajul poate apărea după utilizarea cronică, prelungită, a ketamina. Simptomele de sevraj pot include frisoane, transpirații, entuziasm, halucinații, lacrimi și pofte de droguri. Riscul de HIV, hepatită și alte boli infecțioase transmise prin sânge există pentru cei care împart acele atunci când drogurile sunt folosite în scopuri recreaționale.

O supradoză de Ketamina poate duce la:

În cazul unei supradoze de ketamina, asistența de urgență trebuie contactată imediat. O supradoză poate duce la pierderea cunoștinței și la încetinirea periculoasă a respirației. Nu există un antidot pentru acest medicament.

Situațiile de supradozaj sunt tratate cu îngrijire simptomatică și de susținere în cadrul spitalului. În departamentul de urgență, efectele adverse se rezolvă de obicei în 1 până la 3 ore.
Benzodiazepinele, cum ar fi lorazepam, pot fi utilizate dacă este necesar pentru convulsii, excitare sau rigiditate musculară. Suportul respirator este rareori necesar, dar poate fi necesară ventilația asistată sau oxigen suplimentar. Depresia respiratorie poate fi mai probabilă dacă este combinată cu sedative. Cei care abuzează de acest medicament ar trebui să fie îndrumați pentru consiliere privind drogurile.

CAUTA

TESTUL

POTRIVIT

COCAINA

COC-300ng/mL

MDMA, ECSTASY, ADAM

MDMA-500ng/mL

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

OPIACEE – HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

FENCICLIDINA

MAGIC, ANGEL DUST, CRYSTAL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine

Cauta testul potrivit dupa drog

MARIJUANA

THC-50ng/mL

COCAINA

COC-300ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

MDMA / ECSTASY

MDMA-500ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

FENCICLIDINA

Magic, Angel Dust, Crystal

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine