METAMFETAMINA

Metamfetamina este un drog sintetic similar amfetaminei. Are un efect intens, care poate dura pana la 16 ore si care provoaca o dependenta puternica: consumatorii resimt astfel nevoia de a-si administra o noua doza la foarte putin dupa ce efectele dozei dinainte au trecut.

Alte denumiri: Crank, Crystal Meth, Glass, Ice, Meth

IN CAT TIMP ESTE METAMFETAMINA ELIMINATA DIN ORGANISM

Un test de urină va detecta prezența metanfeminei timp de aproximativ 3 până la 5 zile după utilizare. Vă puteți aștepta ca un test de salivă să fie pozitiv timp de 1-2 după utilizare, dar unele studii arată că utilizatorii au fost pozitivi până la 4 zile după ce au folosit metanfetamina cristalizata.

Pericole pentru sănătate și efecte secundare

Consumul pe perioade indelungate are o multitudine de consecinte negative asupra sanatatii: pierdere severa in greutate, probleme grave cu dantura, anxietate, confuzie, insomnie, dereglari de comportament, comportament agresiv. Consumatorii cronici pot prezenta simptome psihotice: paranoia, halucinatii vizuale si auditive, senzatii ireale (insecte care misuna sub piele).

utilizarea metamfetaminei pe termen indelungat

Dependenta fizica de metamfetamine poate cauza leziuni ireversible ale creierului si ale altor organe. Cei care consuma metamfetamine in mod abuziv prezinta un risc ridicat de infarct sau accident vascular. Majoritatea efectelor consumului de metamfetamine pe termen scurt si lung dispar atunci cand consumatorul inceteaza sa mai foloseasca drogul.

Metamfetamina

Teste ce identifica Metamfetamina in organism

efectele metamfetaminei

Graba puternică pe care o au oamenii de la utilizarea metanfeminei îi face pe mulți să se atragă chiar de la început. Când este folosita, o substanță chimică numită dopamină inundă părțile creierului care reglează sentimentele de plăcere. Utilizatorii se simt, de asemenea, încrezători și energici.

Un utilizator poate deveni dependent rapid și în curând constată că va face orice pentru a avea din nou graba. Pe măsură ce continuă să utilizeze medicamentul, își dezvoltă o toleranță. Asta înseamnă că au nevoie de doze mai mari pentru a obține același mare. Cu cât doza este mai mare, cu atât riscurile sunt mai mari. 

ce este metamfetamina

Metamfetamina este un stimulent artificial care există de mult timp. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldaților li s-a dat metanfetamina pentru a-i ține treji. Oamenii au luat, de asemenea, medicamentul pentru a pierde în greutate și a ușura depresia. Astăzi, singurul produs legal de metanfetamina este o tabletă pentru tratarea obezității și a tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Este rar folosit și este disponibil numai pe bază de rețetă. 

Metamfetamina / Crystal meth este făcută cu ingredientul pseudoefedrina, care se găsește în multe medicamente pentru răceală. Ajută la ameliorarea congestiei. Deoarece este folosit pentru a face metanfetamina, guvernul federal reglementează îndeaproape produsele cu acest ingredient.

cum se administreaza metamfetamina

Metamfetamina poate fi ingerată, pufnit și, mai rar, injectată sau fumată. Spre deosebire de sarea sulfat a amfetaminei, clorhidratul de metamfetamină, în special forma cristalină (gheață), este suficient de volatilă pentru a fi fumată. Când este ingerată, o doză poate varia de la câteva zeci la câteva sute de miligrame, în funcție de puritatea și compoziția izomeră.

O supradoză de metamfetamina poate duce la:

Manifestările supradozajului acut cu metamfetamină includ neliniște, tremur, hiperreflexie, respirație rapidă, confuzie, agresivitate, halucinații, stări de panică, hiperpirexie și rabdomioliză. Oboseala și depresia urmează de obicei stimulării centrale. Efectele cardiovasculare includ aritmii, hipertensiune sau hipotensiune arterială și colaps circulator. Simptomele gastrointestinale includ greață, vărsături, diaree și crampe abdominale. Intoxicația fatală se termină de obicei în convulsii, comă sau deces.

CAUTA

TESTUL

POTRIVIT

COCAINA

COC-300ng/mL

MDMA, ECSTASY, ADAM

MDMA-500ng/mL

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

OPIACEE – HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

FENCICLIDINA

MAGIC, ANGEL DUST, CRYSTAL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine

Cauta testul potrivit dupa drog

MARIJUANA

THC-50ng/mL

COCAINA

COC-300ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

MDMA / ECSTASY

MDMA-500ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

FENCICLIDINA

Magic, Angel Dust, Crystal

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine