FENCICLIDINA

PCP (fenciclidina hidroclorica), cunoscută ca „praful îngerilor” a fost sintetizată la sfârșitul anilor ’50 pentru utilizarea ca analgezic și anestezic general. Efectele adverse grave, semnalate la un număr mare de pacienți au determinat întreruperea studiilor clinice (lansate în 1957) și sistarea fabricării medicamentului pentru uz uman.

IN CAT TIMP ESTE FENCICLIDINA ELIMINATA DIN ORGANISM

PCP poate fi detectat în urină la 4-6 ore de la administrare şi persistă 7-14 zile în funcţie de rata de metabolizare, vârstă, greutatea, activitatea şi dieta consumatorului.

Pericole pentru sănătate și efecte secundare

Inițial, o doză mică sau moderată de PCP poate cauza o creștere dramatică a tensiunii arteriale, temperaturii corporale și a ritmului cardiac. Doze mai mari au efecte inverse, cauzând consumatorului o scădere a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a ritmului respiratoriu. O doză prea mare poate duce la convulsii, comă și chiar moarte.

utilizarea fenciclidinei pe termen indelungat

PCP-ul consumat singur poate fi îndeajuns pentru a omorî. Dar majoritatea oamenilor care mor sub influența PCP-ului, se sinucid sau au un accident fatal. Sentimentele de invincibilitate pe care PCP-ul le creează, poate altera gândurile și judecata atât de mult încât oamenii mor făcând lucruri precum săritul de pe poduri, deoarece credeau că pot zbura.

FENCICLIDINA

Teste ce identifica fenciclidina in organism

Efecte pe termen scurt

PCP-ul acționează asupra neurotransmițătorilor dopamină și glutamat din creier. Afectează memoria consumatorului, abilitatea de procesare a informațiilor și abilitatea de a învăța. În doze scăzute, efectul PCP-ului poate fi asemănător cu intoxicația de alcool.PCP-ul acționează asupra neurotransmițătorilor dopamină și glutamat din creier. Afectează memoria consumatorului, abilitatea de procesare a informațiilor și abilitatea de a învăța. În doze scăzute, efectul PCP-ului poate fi asemănător cu intoxicația de alcool. 

Doze mărite de PCP pot cauza halucinații și simptome similare cu efectele schizofreniei. Acestea includ anxietatea, iluziile, paranoia, greutăți în formarea unor gânduri coerente, gânduri sinucigașe și comportament ciudat. Consumatorii de PCP pot deveni violenți.

Efecte pe termen lung

CP-ul dă dependență. Consumul pe termen lung poate duce la poftă pentru drog, atât mintală cât și fizică și la comportament compulsiv în încercarea de a face rost și de a consuma drogul. Deoarece drogul dă dependență foarte ușor, consumatorii continuă să îl ia chiar dacă știu, din experiență, problemele pe care PCP-ul le cauzează.

Abuzul prelungit de PCP poate duce la pierderea memoriei, probleme în formarea gândurilor, probleme în vorbire, depresie, anxietate și pierdere nesănătoasă a greutății. Mulți dintre consumatori au flashback-uri (n.trad. din engl. întoarceri neașteptate în trecut, la nivel mintal) de la dățile anterioare când au luat PCP. Chiar dacă oamenii renunță în a consuma drogul, efectele pe termen lung pot dura până la un an.

cum se manifesta intoxicatia cu fenciclidina

Unii consumatori de PCP au halucinații, flashback-uri și alte probleme mintale, după o perioadă lungă de timp. Aceasta este o condiție cunoscută ca tulburare de percepție-indusă halucinogenă. Aceasta poate cauza consumatorilor probleme la serviciu sau în viața personală. Psihoza toxică, o altă problemă mintală cauzată de PCP, face consumatorii să devină ostili, paranoici și să delireze.

PCP-ul este un drog ilegal, care face parte din „Programul II” în Statele Unite. Posesia sau consumul acestuia se pedepsește prin amenzi și privare de libertate.

O supradoză de metamfetamina poate duce la:

Pe lângă halucinații și boli mintale, consumul de PCP poate cauza efecte secundare la nivel fizic, precum:

  • amorțire a corpului
  • amețeală
  • salivare
  • vorbire incoerentă
  • transpirație abundentă
  • mișcări rapide, involuntare ale ochilor sau privire în gol
  • greață și vărsături

CAUTA

TESTUL

POTRIVIT

COCAINA

COC-300ng/mL

MDMA, ECSTASY, ADAM

MDMA-500ng/mL

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

OPIACEE – HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

FENCICLIDINA

MAGIC, ANGEL DUST, CRYSTAL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine

Cauta testul potrivit dupa drog

MARIJUANA

THC-50ng/mL

COCAINA

COC-300ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

MDMA / ECSTASY

MDMA-500ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

FENCICLIDINA

Magic, Angel Dust, Crystal

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine