OPIACEE – HEROINA

Heroina este un analgezic care da o dependenta foarte mare,este sintetizat din morfina care la randul ei se face din seminte de mac . Pentru ca semintele de mac se folosesc la producerea opiului ,derivatele acestuia se numesc opiacee . Atat heroina cat si morfina sunt opiacee . Heroina mai este cunoscuta sub numele de “bila” ,sau *soricioaica”.Pe strada heroina este adesea combinata cu aditivi periculosi cum ar fi morfina sau fentanilul pentru a elibera durerea.

Principalele droguri opiacee sunt: morfina, codeina, heroina. Morfina si codeina sunt substante medicamentoase utilizate in practica medicala curenta pentru ameliorarea durerilor. Opiaceele actioneaza prin legarea de receptorii opioizi din creier, maduva spinarii si tractul gastrointestinal. Ele calmeaza durerea prin doua cai: la nivelul creierului blocheaza mesajul de durere, iar la nivel maduvei spinarii deviaza transmiterea mesajului intre neuroni.

IN CAT TIMP ESTE HEROINA ELIMINATA DIN ORGANISM

Heroina poate fi detectată în urina: 48 de ore sau 2 zile, cu anumite teste arata pana la 7 zile. In sânge: 5-6 ore, cu anumite analize care arată până la 2 zile.= In saliva: 5-6 ore, cu anumite teste arătând până la 2 zile. In păr: până la 3 luni sau mai mult

Pericole pentru sănătate și efecte secundare

Utilizatorii de heroina au descris sentimentul pe care il au dupa ce folosesc substanta la fel de intens ca sentimentul de buna-stare . Cand cineva isi injecteaza heroina adesea simte rapiditatea cu care drogul ajunge in creier , aceasta durand in jur de 2 minute.Utilizatorii au comparat aceasta placere cu orgasmul . Heroina circula prin sistemul sanguin timp de 5 ore.

Cum afectează aceste medicamente creierul?

Heroina este o substanta opiacee cu un efect intens asupra sistemului de recompensare a creierului.Heroina stimuleaza acest sistem de recompensare prin influentarea productiei de substante chimice cum ar fi dopamina si endorfina,substanet ce te fac sa te simti bine. Dintre toți cei care încearcă heroina, pentru prima dată, aproape unul din patru devin dependenți.

OPIACEE – HEROINA

PERICOLELE HEROINEI

Cei mai mulți oameni știu că heroina este una dintre cele mai periculoase droguri din cauza potențialului său de dependență. Există, de asemenea, efecte pe termen scurt și pe termen lung ale medicamentului, precum și riscuri indirecte, care pot pune în pericol viața.

Utilizatorii de heroină au un risc mai mare de a fi infectati cu virusuri precum HIV sau hepatita . Virusii transmisi prin sange prezinta un risc major pentru dependentii de heroina deoarece foarte des folosesc acelasi ac . Comportamentul sexual riscant al consumatorilor de heroina poate contribui de asemenea la infectarea cu diferiti virusi .Exista de asemenea un risc crescut de avort spontan la femeile gravide dependente de heroina . Oamenii dependenti de heroina prezinta un risc mare in incercarea de a se sinucide . Uneori sinuciderile sunt comise prin supradoza intentionata . Dependentii de heroina care sufera de boli mentale ca bipolaritatea si depresia prezinta un risc mare in incercarea de a se sinucide .Uneori depresia rezultata din sevraj declansaza incercarile de sinucidere. Daca tu sau cineva pe care il iubesti selupta cu dependenta de heroina , luati legatura cu noi pentru ajutor.

SEMNE ALE ABUZULUI DE HEROINA

Heroina este unul dintre cele mai adictive droguri . Nimeni nu intentioneaza sa devina dependent de heroina dar multi oameni care il incearca nu se mai simt normali daca nu sunt sub influenta acestui drog . Poate fi greu de detectat o persoana care consuma heroina si multi utilizatori sunt foarte buni in a ascunde acest lucru . In timp ce acul ,intepaturile si traxul sunt semnele clare  indicatoare ale abuzului de heroina , trebuie sa aflati ca cei care abia incearca heroina, foarte rar isi injecteaza drogul.

Unele semne ale abuzului de heroina sunt:

  • Ochi injectati
  • Pete de sange pe ochi
  • Scaderea brusca in greutate
  • Comportament secretos
  • Modificari de comportament

 

Efecte pe termen lung

Heroina are, practic, acelasi spectru de actiune ca si morfina, in schimb are un efect analgezic de cinci pana la 10 ori mai puternic. In acelasi timp, heroina este si puternic euforizanta. La fel ca morfina, estompeaza activitatea intelectuala a consumatorului si influenteaza starea sa psihica in sensul eliminarii fricii si proastei dispozitii. Sub influenta heroinei, oamenii par a fi din cale afara de fericiti. Nevoile lor sunt complet satisfacute, heroina inhiba apetitul si faciliteaza deshidratarea, au sentimentul ca au tot ce au nevoie.

Adesea, consumatorii relateaza un episod de „flash” (engl. trasnet), un flux dinamic, de placere ce cuprinde intreg corpul imediat dupa injectarea in circulatia sanguina. Totalitatea efectelor resimtite de catre cei care consuma aceste droguri se mai numeste „kick” (energie, avânt, putere mobilizatoare). Termenii sugereaza functia puternica de amplificare a senzatiilor prin care aceste opiacee pot domina comportamentul persoanei dependente, mai ales daca sunt administrate injectabil. Cantitatea zilnica necesara de opiacee depinde de tipul substantei si gradul de obisnuinta. Odata cu disparitia efectului opioid, absenta starii de fericire este perceputa amplificat in realitatea obiectiva. La o noua administrare, dispare depresia, la fel ca simptomele de sevraj fizic. Majoritatea consumatorilor prezinta sau dezvolta in timp, pe langa boala de dependenta, si o afectiune psihica. 

O supradoză de OPIACEE – HEROINA poate duce la:

Avand in vedere marja de siguranta ingusta a heroinei, adica a diferentei mici intre doza suportabila si cea toxica, se constata frecvent intoxicatia cu heroina, caracterizata prin pierderea cunostintei si depresia respiratorie, precum si prin colapsul circulator si frecventa cardiaca extrem de joasa. Depresia respiratorie este principala cauza de deces prin supradozare.

CAUTA

TESTUL

POTRIVIT

COCAINA

COC-300ng/mL

MDMA, ECSTASY, ADAM

MDMA-500ng/mL

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

OPIACEE – HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

FENCICLIDINA

MAGIC, ANGEL DUST, CRYSTAL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine

Cauta testul potrivit dupa drog

MARIJUANA

THC-50ng/mL

COCAINA

COC-300ng/mL

KETAMINA

SPECIAL K, SUPER K

HEROINA

OPI2000-2000ng/mL

METAMFETAMINA

BZO-300ng/mL

MDMA / ECSTASY

MDMA-500ng/mL

OXICODONA

OXY-100ng/mL

METADONA

MTD-300ng/mL

BARBITURICE

BAR-300ng/mL

FENCICLIDINA

Magic, Angel Dust, Crystal

BENZODIAZEPINE

MET/mAMP-1000ng/mL

ANXIOLITICE

BZO-300ng/mL : Benzodiazepine